30 апреля 2017 г.

PERLE MUZICALE

Omul rezonabil se adapteaza mediului; cel care nu se multumeste cu ce i se da, insista in a adapta lumea propriei persoane. De aceea progresul depinde de oamenii care nu se multumesc cu ce au. George Bernard Shaw.


În perioada 30 noiembrie-4 decembrie 2016 Școala de Muzică din LiceuL Teoretic ”Mihai Eminescu”, Bălți, a participat la activitățile artistice și metodice promovate la nivel municipal și republican.

Seminarul metodico-practic ”Dezvoltarea tehnicii interpretative”.
30 noiembrie 2016.
Pe 30 noiembrie 2016 la Școala de Muzică Edineț s-a desfășurat seminarul metodico-practic zonal cu genericul ”Dezvoltarea tehnicii interpretative” organizat de Secția  Cultură și Primăria or. Edineț.
La acest eveniment au participat oaspeți de onoare d. Iurii Garas - președintele raionului, d. Angela Bazatin - șef secție raională cultură, d. Margareta Tetelea - doctor conferențiar universitar la Universitatea de Stat ”Alecu Russo” m. Bălți, Maiestru în Arte.  La seminarul au participat profesorii ai 14 instituții din învățământul artistic a zonei de nord al Republicii. Școala de Muzică din LiceuL Teoretic ”Mihai Eminescu”, Bălți, a fost prezentată de profesor de pian Papeniuc Marina și eleva clasei a 4 la pian, Estera-Maria Cheptea, care a evaluat cu studiul de concert, compozitor A. Gherț. 
Mulțumire profesoarei și felicitări elevei!!!

„Steluța Bălțiului” – 2016.
2-3 decembrie 2016.
Concursurile reprezintă o pistă bună de lansare a tinerilor pe scenă.
În acest an, în două etape a concursului de muzică ușoară „Steluța Bălțiului”, au concurat 37 de tineri vocaliști în patru categorii de vârstă.  La categoria de vârstă 10-14 ani a fost desemnată cu diplomă de gradul doi eleva Școala de Muzică din LiceuL Teoretic ”Mihai Eminescu”, Bălți, Bercea Adelina, profesor Prividiuc Ana. Concursul se desfășoară la Bălți din 1995 și este organizat de Palatului Municipal de Cultură și Primăria Bălți. Bravo și felicitări elevei și profesoarei!!!
Concursul naținal al tinerilor interpreți  ”Zlata Tkaci”, ediția a VII.
4 decembrie 2016.

Concursul naținal al tinerilor interpreți  ”Zlata Tkaci” se promovează anual la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici, Chișinău.  Protagonistul concursului  se declară Organizația Non Guvernamentală  centrul cultural evreiesc KEDEM. Concursul este organizat în memoria compozitoarei originare din Republica Moldova, Zlata Tkaci. În cei 40 de ani de activitate, compozitoarea a realizat circa 800 de lucrări muzicale. Zlata Tkaci s-a ales și cu o multitudine de premii precum ”Maestru Emerit al Artei din Moldova” și laureat al Premiului de Stat al Moldovei. La concurs au participat circa 240 elevi la următoarele instrumente: pian-86 elevi, instrumente cu coarde-54 elevi, percuție și aerofone-73 elevi,  acordeon-26 elevi. La categoria de vârstă B (10-12 ani)  eleva clasei a 4 la Școala de Muzică din LiceuL Teoretic ”Mihai Eminescu”, Bălți, Diana Podureac a fost decernată cu diplomă de mențiune, cadou și diplomă de participare. Profesor de pian Svetlana Dubencu. Succese mai mari pe viitor!!!











Комментариев нет:

Отправить комментарий

кол-во стр.