17 февраля 2014 г.

Codul bunurilor maniere.

Mult stimaţi colegi! 
Să nu vă fie de supărare acest articol, dar din experienţa profesională pot concluziona că în acest domeniul al culturii generale a elevilor noştrii este încă mult de lucrat. 
Sper să vă fie de folos această informaţie. 

Comportarea la spectacole.

Obiceiul de a merge la spectacole este unul bun, deoarece copiii au ocazia să se distreze, să se relaxseze, să înveţe lucruri noi, să capete noi experienţe. Felul de a se comporta, începînd cu ţinuta, tonul vocii, şi ceea ce fac efectiv în timpul spectacolului, depinde de genul de spectacol, dar există şi nişte reguli generale, pe care le respectăm indiferent de situaţie.

Mare atenţie la spectacole de muzică clasică. Ţinuta va fi deosebită, de sărbătoare. Nu se aplaudă până artistul nu termină partitura şi dirijorul se întoarce cu faţa spre noi. Nu fredonăm melodia împreună cu solistul, nu batem ritmul cu mîna sau peciorul. În timpul concertului nici într-un caz nu se permit mişcările prin sală, nu se vorbeşte, întrarea în sală sau auditoriu de concert este disponibilă numai în timpul pauzei.

La spectacole de muzică uşoară se merge îmbrăcat lejer. Puteţi cînta şi dansa odată cu artistul, dacă el v-o cere, dar în mod decent, fără ai deranja pe cei din jur. Chiar dacă v-a impresionat, nu insistaţi foarte mult ca acesta să revină pe scenă, pentru că spectatorul are regulile lui, mai ales cele referitoare la timp, reguli care trebuie respectate. La fel ca şi spectacolele de muzică clasică în timpul concertului păstrăm liniştea în sală.



Комментариев нет:

Отправить комментарий

кол-во стр.