19 февраля 2014 г.

"Ad astra per aspera" - prezentarea instituţiei

În anul 1994 prin Ordinul nr. 297 al Ministerului Invăţămîntului Republicii Moldova, din 04.10.1994 şi Ordinul nr. 193 al Ministerului Culturii Republicii Moldova, din 04.10.1994 în cadrul Liceului Teoretic „M.Eminescu” din Bălţi a fost deschisă şcoala de muzică.
La originea sa a fost un ciclu estetic, fondat în anul deschiderii Liceului Teoretic “M.Eminescu” - 1990, care cuprindea catedra de muzică, cercuri de coreografie, artă plastică şi corurile liceului.
La întemeierea şcolii de muzică au stat 10 profesori la următoarele discipline: pian, instrumente cu corzi, instrumente aerofone, instrumente de percuţie. Numărul de elevi în anul de studii 1990 -1991 a fost în jur la 120. Actualmente, în şcoală studiază 100 elevi la următoarele discipline: pian, vioară, acordeon, chitară, canto. În şcoală activează corul claselor inferioare, ansamblul de viorişti, corul claselor superioare, ansamblul de chitarişti, ansamblu vocal. Colectivul profesoral este format din cadre competente ce dau dovadă de capacităţi profund creative. Astăzi în şcoală activează - S. Dubencu - prof. de pian, M. Papeniuc–prof. de pian, S.Golibroda-prof. de pian, L. Vorobiov-prof. de vioară,  A. Palamarciuc-prof. de vioară, V. Şarai corepetitor, A.Lungu–prof. de pian şi literatura muzicală, A.Prividiuc–prof. de cor, canto şi discipline teoretice, F.Melniciuc–prof. de cor şi discipline teoretice, Eriomov A. - chitară, Baltag M. -acordeon.
Pe parcursul acestor ani de activitate, elevii şi colectivele şcolii au participat la toate concursurile republicane şi municipale, obţinînd un număr impunător de diplome şi premii.Pe parcursul acestor  ani şcoala de muzică au absolvit 245 elevi. Purtăm o deosebită mîndrie pentru discipolii, care ne duc cinstea în ţară şi peste hotare.
 Motto-ul şcolii: "Ad astra per aspera".

Комментариев нет:

Отправить комментарий

кол-во стр.