27 декабря 2016 г.

Proiectul cultural-artistic
„Do-re-micii şcolii de muzică”,
ediţia a V, 2016,
realizat în cadrul sărbătorilor de iarnă.

Concert–serbare ”Variațiuni pe o temă de Crăciun”

16 decembrie 2016.


Scopul Proiectului. Proiectul îşi propune participarea copiilor şi familiilor acestora  la viaţa şcolară, abordare creativă a concertului, descoperirea potenţialului creativ la elevii clasei de pian, parteneriat  cu Teatrul Național Vasile Alecsandri, Bălţi.
Argument.
Şcoala îşi propune să formeze multilateral personalitatea elevilor, să-i pregătească pentru viaţă, ținând seama mai ales de perspectivele viitorului previzibil, acordând atenţia cuvenită bogăţiei de forme pe care se structurează comunicarea umană contemporană.
Întrucât o abordare exhaustivă nu i-ar sta în putere şi nici nu i-ar fi necesară, ea trebuie să se oprească la acele forme ale comunicării care prezintă un interes practic imediat, pe linia scopului formativ esenţial urmărit.
....Educaţia se realizează prin acţiuni educative. Unele dintre aceste acţiuni educative se află în afara sistemului de învățământ, dar este menit să atingă scopurile pedagogice identificabile. De aceea, şcoala nu rămâne indiferentă faţă de marea bogăţie de forme de educaţie extraşcolare pe care se structurează comunicarea umană contemporană.
În acest sens, de mare ajutor, s-au dovedit a fi activităţile artistice în cadrul şcolii şi nu numai în anumite ocazii speciale: serbările de Crăciun, serbările de 8 martie, serbările de sfârşit de an şcolar, etc.   În zilele în care trăim este mai firesc să se întâmple un lucru rău decât un lucru bun, aşadar, acum în prag de sărbători, ar trebui să găsim o cale de a ne apropia mai mult de cei dragi, de a aprecia fiecare moment petrecut alături de familia noastră şi de a împărţi zâmbete tuturor oamenilor din jur.
Am considerat că este nespus de important  şi binevenit să vă facem cunoscut talentul şi dragostea pentru frumos a copiilor noştri, motiv pentru care am organizat acest eveniment, în cinstea bucuriilor aduse de magia Crăciunului.
Vă dorim din suflet să vă bucuraţi de copiii dumneavoastră, să vă dea Dumnezeu putere şi sănătate, să îi creşteţi şi să le vegheaţi fiecare pas al vieţii.





























Комментариев нет:

Отправить комментарий

кол-во стр.