16 июня 2016 г.

„Sângele ne unește pe toți!”

„Sângele ne unește pe toți!”. 14 iunie 2016. Ziua Mondială a Donatorului de Sânge la Bălţi. Elevii şcolii de muzică în acţiune! Aduc un mulţumesc deosebit Doamnei Elena Verhoveţchi pentru invitaţie la această activitate municipală şi Doamnei Ana Prividiuc pentru munca depusă în promovarea tinerilor talente!
Ziua Mondială a Donatorului de Singe se celebrează pentru a aduce omagiu celor ce doneză sînge mulţumindu-le pentru sîngle ce a salvat multe veţi omeneşti, totodată prin intermediul donatorilor de sânge de a încuraja mai mulţi oameni din întreaga lume să doneze sânge în mod voluntar şi în mod regulat cub sloganul “Donează fără plată, voluntar şi frecvent. Donarea de sânge este important.”
Lansarea Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge a avut loc în data de 14 iunie 2004, în Johannesburg, Africa de Sud. Ziua Mondială a Donatorului de Sânge se bazează pe un success înregistrat în anul 2000 odată cu sărbătorirea Zilei Mondiale a Sănătăţii ce a avut ca temă “Sângele salvează vieţi.” Entuziasmul şi energia cu care această zi a fost sărbătorită a fost un răspuns puternic şi pozitiv la adresa a milioane de oameni care donează sânge în fiecare an.
Aniversarea marcheaza nasterea austriacului Karl Landsteiner – laureat al premiului Nobel pentru descoperirea grupelor de sange si a Rh-ului, lucruri care au facut posibile transfuzia de sînge fara risc.
Compania are ca scop de a atrage atenţia şi a evidenţia povestirile oamenilor care au fost salvaţi datorită sîngelui donat, ca o modalitate de motivare a donatorilor de sânge la donările de singe sistematice cît şi pentru persoanele cu o stare bună de sănătate care pînă în present nu au donat niciodată sânge, în special pentru tineri, pentru a începe acest lucru caritabil.
Un alt obiectiv important al Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge este concentrarea eforturilor naţionale şi internaţionale cu privire la îmbunătăţirea siguranţei şi adecvarea livrărilor de sânge, prin promovarea unei creşteri substanţiale a numărului de donatori în condiţii de siguranţă, de voluntariat şi de donări de sânge constante.
Sloganul pentru campania din acest an este “Sîngele ne unește pe toți” ce simbolizează legătura între oamenii sănătoși care donează sînge și oamenii bolnavi ce au nevoie de transfuzii de sînge și componente sanguine.












Комментариев нет:

Отправить комментарий

кол-во стр.